tisdag 30 mars 2010

Egobeslut

Igår fattade jag ett egobeslut och det var så enkelt och skönt - jag tar nämligen semester från och med ca 14.00 imorgon och hela torsdagen. Får därmed en riktigt lång ledighet och det känns lätt overkligt.

Daniel jobbar kväll och jag kommer därför vara ensam vilket låg i minusskålen men samtidigt så får jag ju lov att bara tänka på mig själv....och det behöver jag träna på!

Om det är fint väder så skall jag börja min trädgårdssäsong med jord under naglarna, smutsiga knän och öm rygg. Är det dåligt väder så skall jag sitta inne i soffan med en kopp te och min trevliga bok "Bara vanligt vatten" av Kajsa Ingemarsson.

Påskhelgens dagar kommer troligtvis och förhoppningsvis spenderas ute och kvällarna med säkerhet i sällskap av vänner, familj och grannar. Tror att detta kommer bli en skön mix som kommer ge en massa positiv energi.

Mycket sitter i tankens kraft och jag har lovat mig själv att jag utöver
min egouppmaning även skall tänka mer positivt,
inte grunna för mycket på småsaker
och eventuella uppkommande problem skall jag istället se som utmaningar.

See you soon

lördag 27 mars 2010

Ego uppmaning

Har idag vaknat med en stark övertygelse och det är att jag måste börja ta mer plats. Låter kanske märkligt och ganska självklart men det behöver det inte vara.

Jag vill alltid att alla andra skall må bra och vara glada, framförallt mina närmaste och käraste medmänniskor. Jag gillar inte konflikter och jag flyr hellre än illa fäktar. Jag plåstrar om och baddar pannor. Jag förstår och jag ger.

Sedan barnsbenen har jag minnen av att jag redan då begrundade människors ansikte och om de inte vara glada/log så frågade jag alltid - varför är du inte glad?

Varför måste man då alltid vara glad, man får ju ha dagar som man är antingen mindre glad eller inte alls glad. Ja detta är en självklarhet för de flesta men inte för mig.

Nu vill jag dock försöka tänka om, tänka mer på mig själv och bry mig lite mindre om alla andra. Jag kommer ha väldigt svårt för det sista men jag skall träna på att iallafall ta mer plats....

See you soon

söndag 21 mars 2010

Springa eller slänga...

När vi vaknade imorse sken solen och jodå det fanns en hel del moln också men solen sken och det var så härligt. Nu har den pyst iväg och det är bara molnen kvar men vi är nöjda ändå eftersom det inte snöar...

Daniel sitter och laddar inför sitt långpass på sisådär 3 mil och jag har lite lätt oroligt lyssnat på vilken väg han skall välja. Vi skall på födelsedagsmiddag hos kära svärisarna kl. 15.00 och det är det som är målet för dagens långa springande...

Jag skall däremot tömma vår lilla återvinningsstation som har blivit full och det blir till att köra upp till den närmaste lilla lilla by och slängaslänga och slänga...

Att få slänga kan verkligen ge ett stort välbefinnande och egentligen skulle jag även behöva gå igenom huset och rensa bort sådant som vi inte använder.

Hörde i veckan någonstans ifrån att de flesta endast använder 1/3 av allt de äger...om det nu ens är så mycket och egentligen behöver man inte mer än det som man skulle packa ner ifall man skulle resa iväg.

Men man har så mycket saker med relationer dvs de där kopparna som man fick av den goda grannen, alla fina linnehanddukar som man inte ids använda eftersom de ju är så himla gamla och gått i släkten i typ hundrafemtio långa år och sen har vi ju alla de där små små pinalerna som ligger i lådorna som man plockar upp, vänder på och tänker den här fick jag då av.....

Allra bäst vore det egentligen om någon annan kom och hjälpte till. Någon som talade en till rätta och pekade med hela handen. Denna någon skulle inte få slänga utan mitt tillstånd men kunde få mig på bättre tankar.

Jag har hemska minnen från barndomen som jag tror är anledningen till mina återhållsamma slängningar. När jag åkte till min kära mamma varannan helg så kunde det hända när jag kom hem till pappa igen att min elaka styvmor hade städat mitt rum och då avlägsnat/slängt någon av mina leksaker/saker. Jag märkte det alltid och jag hatade henne för det.

Vill avsluta detta inlägg med ett troligtvis oväntat vintips. Ett otroligt smakrikt, fylligt och gott rött vin; GNARLY HEAD

Karaktär: Doft, mycket fruktig, aningen kryddig doft med rostad fatkaraktär, inslag av plommon, choklad och cola.

Smak, mycket fruktigt, aningen syltigt vin med rostad fatkaraktär, inslag av körsbär, plommon och viol.

Det har i mina ögon en ganska ful etikett men innehållet är så mycket vackrare....

See you soon


lördag 20 mars 2010

Lördag...

Vaknar i ett grått väder och det är lördag, sköndag, vårdag och regndag.

Skulle verkligen behöva städa huset från golv till tak men det lutar mycket mer mot en tur till gymmet med efterföljande lunch med mannen i mitt liv. Kanske kan vi även hinna med en kopp kaffe hos min lila far.

Kanske skulle man även köpa en trisslott idag - PLÖTSLIGT händer det (eller inte)!

Har tänkt att snart är det dags att snöra på mig skorna för en joggingtur och i tanken så ser jag mig lätt sväva fram över vidderna. Skrattar och ler för mig själv vad gäller dessa tankar. Tänk att man kan ha så positiva tankar och sedan när jag väl är ute och rör benen så är det inte alls så lätt och jag svävar minsann inte ett endaste dugg.......

Jag är så avis på alla er som springer kontinuerligt och dessutom långt mycket längre än jag någonsin kommer kunna ta mig.

Ni är såååå duktiga och jag drömmer mig dit.....

See you soon

söndag 14 mars 2010

Dans & Alice

Vi kom upp till huvudstaden i fredagsförmiddag och har verkligen njutit på olika sätt. Sköna långa promenader med bländande sol i ögonen på dagarna och Let´s Dance & Alice i Underlandet på kvällarna. Utöver det så hann Daniel med en löprunda igår men då satt jag och myste i hotellbaren med ett glas gott vin och min nya bok.

Mätt efter dagens hotellfrukost skall jag nu ta en promenad i solen medan mannen min ger sig ut på en som vanligt lång löprunda.

I kväll beger vi oss hem igen till Skåneland och imorgonkväll kommer min lilla mamma hem från sin låååånga vistelse på Cypern. Jag hoppas att hon tar med sig fint och vackert väder som ser till så att snön helt försvinner och ersätts av våååååååååååååååår!


See you soon

onsdag 10 mars 2010

Söstra mi - stora & lilla

Har idag träffat min alldeles underbara kusin och stora söstra. Vi har ätit sushi, myst och bara pratat, pratat och pratat. Vi hade både väldigt mycket att ventilera och vi pratade bokstavligen i mun på varandra.

Imorgon skall jag få det stora nöjet att träffa en annan syster och det är min bästa väninnas lillasyster. Hon berättade för ett tag sedan att hon minsann såg mig som sin andra syster, vilket värmde mitt hjärta och gladde mig enormt. Jag har varit en del av hennes familj i nästan hela mitt liv och jag har alltid funnits i hennes liv. Det skiljer 10 år mellan mig och min lillasöstra men denna årskillnad krymper ju äldre vi blir.

Hon lever så klart ett helt annat liv som singel 23 åring med mycket uteliv och ståhej men att träffa henne är en skön frisk fläkt som får en att studsa till i sitt eget sköna och lugna 33 åringsliv.

See you soon

måndag 8 mars 2010

Vårligt härligt...

Nu får det ju ändå vara vår, ja det bestämde jag imorse när jag klädde mig i rosa kortärmad blus och ja jag tog även på mig en stickad kofta för att det inte skulle se för optimistiskt ut.

Och idag har det varit ett härligt, vårligt & soligt väder som jag dessvärre inte har haft det stora nöjet att vara ute i. Hade oturligt nog lunch med mig idag och fick därför inte någon anledning till att gå ut. Dumt!!! Imorgon beställer jag samma fina väder och då skall jag gå ut på lunchen, så det så.

Ikväll skulle jag åkt till gymmet men då mannen min skulle springa hemmavid så slutade det med att lilla jag inte kom dit, starkt dragningskraft det har han! Men imorgonkväll då har vi en gemensam date och den vill man inte missa. Det är så mycket roligare att träna tillsammans!

Snart snart snart...skall jag komma ut och röra på mina ben i långsam jogg. Jag är inte så entusiastisk som vissa andra i vår lilla familj och jag har inte känt något starkt sug efter att få ge mig ut dessa vintermånaderna men nu börjar det kittla lite i tårna.

Till helgen skall vi till den STORA staden och se Let´s Dance, mysa och ha det gott. Vi har tagit ledigt på fredagen och flyger upp redan på morgonen. Får några timmar att skönt slå ihjäl innan vi skall infinna oss i tevestudion. Hade verkligen hoppats på att Stefan Sauk skulle vara kvar tills vi skulle upp men så väl är det ju inte. Dock är ju tjejerna som är kvar riktigt duktiga så det blir nog bra iaf.

Daniel skall ge sig ut på en stads/löptur på söndagen och då SKALL jag ta en skön promenad i VÅRSOLEN. Längtar!!!

See you soon

onsdag 3 mars 2010

Intag & uttag

Har hållit rätt så bra koll på mitt matintag och gårdagen & dagen idag har varit ganska lika.

Gemensamma nämnare har varit frukost, fm mellis och em mellis; havregrynsgröt, knäckisar m ost och äpplebåtar. Skillnaden har varit lunchen som igår bestod av en kycklingkebab (inte så nyttig men mycket god) och idag kycklingfilé, potatis och sallad.

Middagen har båda dagarna bestått av lätt korv (3% fett), brysselkål och blomkål.

Imorgon satsar jag på att locka med mig kollegan till "Stadshuset" för att där äta lasagne med tomatsallad. Passar bra med en rejäl lunch inför kvällens gymbesök som kommer följas upp med makrillknäckisar.

Nästa vecka skall jag försöka ta nästa steg och på allvar börja räkna på antalet kalorier. Frågan är bara i vilket program...tappa.se, kalorier.nu eller finns det något annat alternativ?

Det är riktigt roligt att hålla koll och dessutom effektivt. Förra våren gick jag ner sisådär 4-5 kg med den enkla matematiken vad gäller in- och uttag. Nu har jag väl egentligen inte några högt eller lågt flygande planer men tycker att om jag ändå skall äta sunt så kan jag ju lika gärna äta lagom mycket. Skulle jag då dessutom kunna gå ner något så gör ju inte det ont....
See you soon

tisdag 2 mars 2010

Om jag hade....

Antar utmaningen som OUMBERLIGATING skrev om hos sig - dvs att drömma
iväg om vad jag skulle göra om jag hade 100 miljoner...
Drömma om sådant här är inte något jag normalt sätt gör, ja jag är så tråkig
och tänker sällan på vad jag skulle göra med en så otrolig mängd pengar...
men nu så...

Jag skulle faktiskt välja att bo kvar i vårt gamla fattighus (ja det har faktiskt
varit bygdens fattighus fram till 30-talet) men vi skulle byta taket, fönstrena,
inrett det råa badrummet, bytat ut köket, och renoverat gästtoaletten.

Sen hade vi byggt ett garage och i det hade vi ställt en Lotus Elise till min
kära man och en liten söt vit Fiat 500 till mig samt på väggarna skulle det
hänga ett par fräsiga cyklar för landsväg.

I trädgården hade jag byggt ett växthus, ett sådant där fint med tegel i
botten och trä upptill.

Och vid det här laget så hade vi gjort av med sisådär två hela miljoner och
då har vi ansträngt oss extra på detaljerna. Nu har vi alltså 98 miljoner
kvar och vi skulle skänka en större summa som skulle fördelas på ett antal
pålitliga organisationer.

Jag skulle se till så att huset blev städat 2 gånger i veckan och att de tråkiga
uppgifterna i trädgården sköttes.

I uthuset skulle vi inreda en keramikverkstad,
en fotostudio och vi skulle bygga ut så att vi även
fick plats med ett lyxutrustat gym.

Våra nära och kära skulle bli ompysslade &
bortskämda! Vad, när och hur avslöjas inte, då
det så klart är en överraskning!

Jag skulle inte sluta jobba men jag skulle se till
så att min fritid blev större och då skulle jag skapa
och resa. Vi skulle ta ett par turer per år till New York med shopping, några
skidresor och även turer till solen.

Mina drömmar är inte oändliga och i min drömvärld så skulle det vara svårt att
köpa loss och göra av med mycket mer pengar på ting men att sätta en fet guldkant
på tillvaron skulle vara desto enklare.

Om jag hade pengar....rabbadabbabbaddabbadaj....

See you soon

måndag 1 mars 2010

Sirap

Idag har jag haft sirap i skallen hela långa dagen och jag har varit seg, trött och hängig. Tog mig trots allt till gymmet och fick en ganska lång stunds backgång och därefter 40 minuters styrketräning. Detta hade en ganska bra effekt på mig och jag känner mig något piggare.

Råkade ut för "den där sifferfixeringen" och jag hade svårt att gå av löpbandet. Började med 15 minuter i 15% lutning och när denna tiden närmade sig sitt slut så ville jag komma upp i distans 2 km och därefter så ville jag komma över 250 kcal och sen ville jag komma över 20 minuter och sen ville jag komma över 300 kcal...och sen gav jag till slut upp.

Jag var såååå hungrig efter träningen, trots att jag faktiskt ätit både äpple och banan till mellanmål. Jag visste att jag hade en "lång" resa/stund kvar tills jag skulle få sätta mig och äta och jag ville ha något enkelt...så jag gick och köpte mig en Dafgård Karin Lasagne.

Då jag i lördags lovade mig själv mycket mindre halv eller helfabrikat så var detta inte helt rätt rätt men jag kunde konstatera att den faktiskt inte innehöll några konstigheter....utan var tillverkad enligt skafferimetoden som garanterar att deras rätter är tillagade utan konstgjorda färgämnen, utan konstgjorda aromer, utan stabiliserings och emulgeringsmedel och utan smakförstärkare....

Imorgon skall jag inte träna så jag satsar på att laga något ordentligt till middag. Kanske ett rejält gäng med brysselkål och blomkål, vilket jag verkligen gillar!

Dagens matintag; havregrynsgröt till frukost, 2 knäcke med lite ost till fm mellis, tortellini med sallad till lunch, äpple/banan till em mellis, lasagne m morötter till middag och avslutningsvis lite turkisk yoghurt m några nötter/lite honung.

Undrar vad detta gav i antal kalorier....skulle tro någonstans runt 1900....men jag skall göra en noggrannare koll.

See you soon