lördag 3 april 2010

Äggakaga & konstiga intryck

Varje år vid påsk så är det konstrunda/-or på flera ställen i Skåne och vi brukar åka ut på Österlen. Framför allt brukar vi besöka den lilla byn Smedstorp som är ganska okänd om det inte vore för kökstillverkaren med samma namn. Där finns det en fd bank vars galleri heter galler i bank och de brukar alltid ha bra konstnärer på utställning.

I samma by var vi inne i en prylaffär som enligt skylten skulle ha både gammalt och nytt men det enda som kan ha varit nytt där var de ägg som han dessutom sålde. Ett mycket märkligt ställe med så oerhört mycket skräp och annat märkligt. Golvet knakade oroväckande mycket, det luktade skumt och innehavaren såg lite arg ut....jag hade ganska bråttom ut därifrån...

På väg till Smedstorp så körde vi idag bl a igenom en annan mindre men ändå större by, Hammenhög. Där gjorde vi ett trevligt stopp och besökte byns gästgiveri. Vi åt en redig skånsk äggakaga med stekt fläsk och rårörda lingon. Så ljuvligt gott och även ganska påskigt med tanke på det äggiga inslaget!

Dagen har gått väldigt fort men det gör den ju när man har det bra. Att det är ljust så länge nu på kvällarna är väldigt välkommet och dagarna blir längre.

Nu börjar det närma sig vår halv sju hos oss middag som äger rum nästa helg och vår meny har börjat ta form. Kan inte avslöja något eftersom det finns en överhängande chans att en av de kära gästerna läser detta inlägg. Det enda jag kan berätta är att det kommer vara något mellan himmel och jord....

See you soon

1 kommentar:

IngelaMollly sa...

Härligt det låter =) Glad Påsk!