tisdag 20 oktober 2009

Gott och glädjande i var dag!

Vackert & fridfullt står de fast förankrade i marken med fin utsikt. Man kände sig nästan lite religiös när man beskådade de båda korsen som finns nedanför Kyrkostallarna och invid kyrkan i Rättvik.

Det känns viktigt att man tror på något...jag tror på godhet. Tänk om alla i sin vardag kunde dela med sig av sin godhet och göra något extra för en annan människa.

Kanske som i filmen Pay it forward; 12-årige Trevor McKinney (Haley Joel Osment) bor i Las Vegas lite fattigare kvarter, med sin mamma Arlene (Helen Hunt). Arlene försöker vara en bra mamma samtidigt som hon har två jobb och sliter för att ge sin son ett bättre liv. Trevor och hans klass får en uppgift av sin SO-lärare, Eugene (Kevin Spacey), att tänk ut ett sätt att kunna förändra världen. Trevor är den som kommer på den bästa idén. Om alla hjälps åt så kan idén förändra världen, men tyvärr blir det inte så om en del inte vågar... Detta är en mycket bra och sevärd film!



"Skylta med sin godhet"
är en intressant artikel från Sydsvenskan, skriven av Peter Singer. - Vi måste komma över vår tveksamhet att prata öppet om det goda vi gör....

Godhet och glädje kan man ju dock ge ännu enklare och det kan bara handla om att man ser andra och visar att man ser. Om man t ex tycker att någon har klätt sig snyggt så kan man ju oftare säga det. Personen i fråga behöver inte nödvändigtvis vara någon man pratar med dagligen och kanske är han/hon inte innehavare av ett gott självförtroende.

Hur man än gör det så är det härligt att få "berika"andras liv och då även få glädja sig själv. Hjälp till självhjälp!

See you soon

3 kommentarer:

mon amie sa...

Jag håller med dig. Mycket bra skrivet! Att glädja andra kostar så lite men ger så mycket.
Ha en fin dag!

Pernilla Hult sa...

Det är så lätt att göra någon annan glad.. En komplimang kan göra hela ens dag..

Ha en underbar dag!

Kram

Sofie sa...

Ha en skön och mysig höstkväll!

Höstkramar till er tjejer ; )