onsdag 30 juni 2010

T/R Svedala

Igår var jag lite busig och skiftade löpningen mot cykel men detta så klart i samråd med min coach. Skulle egentligen sprungit 4 km men cyklade till Svedala och tillbaka och den totala längden på denna tur råkade bli precis en halvmara...

Dock blev det ett väldigt trevligt och ganska långt avbrott i Svedala eftersom jag där hälsade på min goda vän M. Satt hos henne med "ett" gott glas vitt vin och såg på barnen på deras gata som cyklade fram och tillbaka, fram och tillbaka och återigen fram och tillbaka. Vilken energi de små har....

Efter några timmar så var det bara att sätta sig på sadeln igen och ta sig hemåt. I fjärran såg himlen mörk ut och det började bli lite kyligt men det bekymrade mig inte ett endaste dugg. Såg fram emot att i princip ensam på vägarna få susa fram, backe upp och backe ner och lite plant då och då.

Jag var mycket nöjd när jag slutligen landade i soffan med coachen och en väldigt bra film med mysko handling och skumt slut, Shutter Island. Vi är helt eniga om att denna filmen behöver vi se igen för att ev. kunna reda ut ett och annat som var väldans oklart.

Vad som dock är helt klart är att jag i stora stora drag njuter av att ha semester -
känner mig energisk men ändå väldigt lugn och därtill mycket harmonisk.

See you soon

söndag 27 juni 2010

Vila, vilja, orka...

Vet att det inte är tillåtet (enl mannen min) att räkna ner semestern och det väljer jag därmed att inte göra men jag kan konstatera att endast 7 dagar har passerat och det är låååångt mycket mer än halva semestern kvar - Yeeeees! Och det finaste av väder har vi också välsignats med vilket inte gör livet ett dugg sämre.

Känner mig helt nedvarvad, totalt avslappnad och det känns som en evighet sedan jag jobbade - precis som det skall vara med andra ord.

Idag var det dags för årets första tur till stranden och vi hade ett par riktigt sköna timmar dock utan bad. Det var liksom inte tillräckligt varmt (OBS! Jag klagar inte!) för att jag skulle ta det steget men doppade fötterna till stor belåtenhet. Det kommer ganska troligt bli en tur dit varje dag och det ser jag mycket fram emot. Visst vi har en skön trädgård som vi kan sitta i men den totala avkopplingen som sätter in på stranden är oslagbar.

Efter stranden så blev det lasagne på favoritstället Da Aldo i Falsterbo som har supergod mat i skön miljö. Därefter så gav vi oss hem för att ganska omgående ge oss ut på varsin löparrunda på ca 8 km. Tanken var att vi skulle börja rundan tillsammans men jag kände inte alls för att ge mig ut på direkten utan satte mig istället på trädäcket med min bok och ett glas rosévin.

När Daniel var tillbaka så var det min tur och jag drog lite lätt motsträvigt på mig löparkläderna, dojjorna och utrustade mig med D:s superklocka för att jag skulle kunna hålla koll på mina intervaller. Sen fanns det liksom inte någon återvändo utan det var bara att ge sig ut på "långtur" vilket innebar samma upplägg som förra helgen.

Det blev 8,4 km och jag var rejält varm när jag kom tillbaka men också extremt nöjd över att jag klarade av att få igång kroppen från det otroligt lugna tempo som den gått i resten av dagen. Från vila till vilja och orka...

See you soon

onsdag 23 juni 2010

Triss i"ess"...

...Sommar, Semester och Sol

Hade väntat mig att det skulle regna åtminstone hela första veckan eftersom det oftast är så när vi har tidig semester. Men i år så skiner solen och även om det inte är varmt nog för stranden så är det ett superväder. Inte för varmt och inte för kallt!

Ofta på semestern så får jag inte gjort något i trädgården alls eftersom det antingen är för hett eller för blött. Har dock redan fått planterat om, rensat ogräs och Daniel har klippt häcken.

En semester som innehåller lite av varje är toppen och att både känna nytta och nöje är en fin balans. Att dessutom ta hand om sig själv i form av träning under semestern känns riktigt bra.

Precis som alltid så står det tre pass med löpning på veckans program och två turer till gymmet. I måndags gjordes det första av det sistnämnda och igår kväll det första av veckans löpturer.

Söta Sako vaktar just nu trädgården och hon skäller med jämna rum till och jag riktigt hör hur hon vill säga - sluta sitt vid datorerna husse & matte, kom ut istället...

Så vi får dra nog ta oss ut till uppfarten för städning av båda bilarna invändigt, sen är det nog dags för kaffemys och ikväll skall jag på sommarfest på jobbet....nytta och nöje även idag alltså...

See you soon

söndag 20 juni 2010

Längsta passet...

...hitintills är nu avklarat och det blev över 10 000 meter dock uppdelat i 16 min x 3 med jogg och 5 min gång i mellan samt viss extra tid för att komma tillbaka till startpunkten. Egentligen skulle jag komma upp i 8-8,5 km så jag är mycket nöjd över att det lyckades bli så pass mycket längre...

Helgen har spenderats i den småländska staden Växjö och vi var där för att hälsa på min kära mamma. Jag hjälpte till att slänga, släpa och flytta på en hel del lådor, kläder och andra pryttlar från mormors gamla lgh till mormors nya lgh....

Jag har därmed fått lite extra träning så jag hoppar med gott samvete över mannens planerade besök på gymmet och ser fram emot en solig frukost på trädäcket men är lika beredd på en regnig grötstund med tända ljus i uterummet...

See you soon

torsdag 17 juni 2010

Svajig start

När jag vaknade idag och satte mig på sängkanten så kände jag mig lite lätt svajig men inte så mycket så att jag gjorde någon större notering av det utan jag tänkte att jag reste mig nog lite hastigt...

Jag tog mig ner för spiraltrappan och tyckte mig känna ett visst drag åt ena hållet och efter en runda in i duschen var jag helt säker på att jag inte var i ett helt stabilt upprätt läge.

Detta har hänt en gång förut men då var det värre och jag var verkligen yr och kunde knappt gå utan att det gungade rejält. Då åkte vi till vårdcentralen och en läkare gjorde en ganska grundlig undersökning och konstaterade att det inte var något fel på mig. Troligtvis hade det utlösts av stress....

Så med andra ord så utgår jag lite lätt från att det är samma sak nu. Jag har inte varit så stressad på mitt arbete men privat så har det varit ganska mycket på sistone och semestern kommer därför väl till pass.
Då jag kände mig bättre och bättre desto mer av dagen som passerade så ville jag ge mig på kvällens skogspass. Jag skulle ta mig fram 1 km lugnt, 3 km lite snabbare och 1 sista km lugnt.

Jag valde 7 km slingan och tänkte att jag skulle springa de första fem och gå de sista två. Men det var inte så lockande utan jag hoppade istället över backarna dvs. i dem gick jag och sedan sprang jag resten. Troligtvis så fick jag ihop åtminstone 6 km och det är ju hursomhelst mer än jag skulle springa...så jag är nöjd!

Är också väldans nöjd med det faktum att jag har mina löprundor tre gånger i veckan vilka kommer motverka "semestersvullandet". Dock kommer jag även mysa, njuta och sitta "mycket" stilla då jag har en hel hög med nya bra pocketböcker som jag längtar efter att ge mig i kast med...

See you soon

måndag 14 juni 2010

All träning....

....som blir av är bra träning!!!

Denna sanna mening uttalade min kära PT och make till mig när jag trögt tog mig runt på gymmet och försökte komma igång med dagens träning.

Jag har inte varit på gymmet mycket den senaste tiden pga löpträningen. Jag vet att det är bra att göra både och gärna på samma dag men det får jag liksom inte till. Och att göra det varannan dag när jag inte springer det är också svårt att "hinna" med. Men jag skall försöka skärpa mig och åtminstone komma dit två gånger i veckan.

Det är hur som helst väldigt bra att åka dit med Daniel eftersom han är ett riktigt energipaket och han peppar mig att göra mitt bästa.

På torsdag skall vi åka till skogen och springa, "tillsammans" tror jag dock inte det blir men det är mysigt att ha sällskap dit iallafall...

Nu är det bara 4 dagar kvar till semestern och då skall det bli mycket TILLSAMMANS!

See you soon

söndag 13 juni 2010

Mål nr 1 – 10 000 meter

Så nu har jag anmält mig till mitt livs första mil lopp, Kåsebergaloppet som äger rum den 14 augusti och i september skall jag springa mitt andra, Skanörsmilen.

Idag skulle jag ha sprungit 8 km men bytte faktiskt ut detta mot 3,5 mil på cykel istället. Imorgon blir det styrketräning, på tisdag skall löpardojjorna på, onsdag får jag tyvärr hoppa träning och på torsdag blir det löpning igen.

När vi kommer till söndagen så finns det inte någon möjlighet att byta passet mot något annat. Då skall jag springa!!! Och då blir det 8-8,5 km skönt uppdelat i 3x16 löpning i lugn fart med hela fem minuters rask gång mellan.

Semestern närmar sig med stormsteg och det är endast fem tidiga morgonar kvar. Så härligt!!! Det enda som man nu skulle kunna önska sig är vackert väder men....har man bra kläder så finns det väl inte något dåligt väder.....så det är kanske en ursäkt för en trevlig shoppingrunda? Det eller restresa?

See you soon

tisdag 8 juni 2010

Date med Newton

Ikväll hade jag en speed date med Newton fast ändå längre än någon gång innan. Det står ju att man skall vänja sig långsamt och trappa upp användandet efter hand.

Jag har känt mig lite stressad då jag inte riktigt har fått till några extra rundor tillsammans med ordinarie pass. Denna veckan passar det dock bra att bara ha dessa på fötterna då jag endast skall springa 3 km två av dagarna.

De senaste gångerna när jag har varit ute och provsprungit så har jag fått en ganska obehaglig och konstig känsla under båda framfötterna. Jag tror att det har att göra med att jag har hållit för lågt tempo och att fötterna därför har varit längre stund mot marken. Idag så sprang jag ganska mycket snabbare och fick faktiskt nästan inte några känningar alls.

Så på torsdag har jag en ny date och jag ser fram emot att träffa Newton igen. På söndag däremot så är det mitt första långpass/8 km och då får jag ta mina vanliga skor istället. Innan långpasset så skall jag hinna med en 3,5 mils cykelrunda tillsammans med kollegor. Så det blir en ganska så aktiv dag....

Det känns tyvärr inte som att det blir så mycket styrketräning denna veckan heller men man kan ju inte hinna med allt och jag får ta nya tag nästa vecka.

See you soon

måndag 7 juni 2010

Wooooooow...

I fredags så styrde vi kosan mot Stockholm och mannens mål, hans andra maraton. Vi innefattade även mina kära svärföräldrar och vi såg fram emot att få agera hejarklack. På lördagen vaknade vi upp i ett Stockholm med klarblå himmel och ett fantastiskt bra väder ackompanjerade hela dagen!

Vi i hejarklacken följde med stor spänning Daniels tider och hoppade högt varje gång vi fick ett sms som visade att han sprang helt enligt plan. När han passerade oss vid 1,6 mil så såg han lika oförskämt pigg ut som alltid och vi trodde inte att han hade några större problem.

Vi tog oss sedan till stadion och fick se ett antal hundra, närmare bestämt 631 innan han, mannen i mitt liv syntes i fjärran. Han klarade sitt mål, att komma under 3:15 och slog sin tid från New York med 26 minuter.

3.12.10...wooow var vi imponerade eller var vi imponerade? Vi var vääääldigt imponerade!!!


En stund innan Daniel kom in i mål så fick jag gråta en skvätt då en löpare sträckte ut en hjälpande hand till en annan som inte hade en chans att klara av att ta sig den sista biten mot mål.

Hejarklacken tog sig tillbaka till det väldigt väl belägna hotellet på Karlavägen och beställde sig var sin öl samt en extra till vår löpare.

Efter en som det kändes evighet så kom han gåendes och då insåg jag med ens att det nog hade varit svårare än vad vi trott. Inte för att jag för ett ögonblick skulle tro annat än att 42 195 meter måste vara fruktansvärt att ta sig igenom men han hade ju sett så pigg ut vid målgången.

Att springa två varv och inte en enda runda hade en negativ inverkan och jag har lovat att jag inte skall säga GÄRDET på länge då detta inte ger honom några sköna associationer....

Jag erkänner, jag har en STOR idol
och inte helt oväntat så är det min kära make.

See you soon

tisdag 1 juni 2010

Nerräkningen...

...till semestern har börjat och nu är det bara 13 tidiga morgonuppstigningar kvar tills det blir 4 sköna veckor med sovmorgon varje dag!

Jag är helt klart inte ensam om att längta efter sol och värme. Regnet fick dessutom lov att ställa in söndagens "långpass" och det blev filmtittande med tillhörande chips istället. Vi var verkligen onyttiga och längtan efter löpningen blev ännu större.

Då det så klart regnade idag också så bestämde mannen och jag att det fick bli gym och löpband. Kändes inte alls lockande att springa 5 km på detta sätt men ikväll skulle ingenting få komma emellan...men det var lite gnälligt ett tag då de bra löpbanden var upptagna, det dåliga löpbandet var lika dåligt som vanligt, batteriet i Ipod:en började ta slut, chipet och mottagaren till Ipod:en pratade inte med varandra osv. Det slutade med att jag tog jackan och gav mig ut i regnet...

På programmet så stod det att man kunde dela upp 5 km:s rundan i 18 min löpning, 3 min rask gång och sen 14 minuter löpning. Kunde idag inte motstå detta men kortade ner "vilan" till knappt 2 minuter.

Benen kändes mycket bättre idag i jmf med i torsdags då mitt högra ben var dumt, stumt och tungt. Idag gick det dock inte fort alls men det gick framåt....

På torsdag lutar det mot att löpningen blir utbytt mot innebandy men det beror på vädret. Är det strålande sol så skall jag istället ge mig ut i Pildammsparken.

See you soon