onsdag 30 december 2009

Vissa föds med guld i mun...

...och vissa föds inte alls...

Nejdå jag är inte bitter utan väldigt glad för det jag har men ibland slås jag av orättvisans vanmakt. Vissa människor lever ett så smidigt liv åtminstone på ytan och "allt" bara händer. Jaha vad menar jag nu då, ja det kan jag nog inte riktigt svara på...utan detta är bara en ur luften tagen reflektion.

Idag på bussen hem så tar chauffören ordet och jag fick en olustkänsla - ånej säg inte att det är problem med bussen eller liknande, jag vill ju bara hem. Men ack så fel jag hade, han ville bara tacka för att vi valt att åka med "honom", varna oss för halt underlag när vi skulle av bussen samt även önska oss ett riktigt Gott Nytt År! Snacka om överraskande handling!

Jag ville ju inte vara sämre så på väg av bussen så tog jag en omväg fram till honom och lyckades med konststycket att "ge igen". Överlämnade helt sonika över ett fyrpack med Läkerol och det var så härligt att få glädja tillbaka.

Nu börjar vi närma oss årets ände och summa summarum så har ju detta året gått minst lika snabbt som åren innan. Höll på att skriva att inget speciellt har hänt men ack ack det är ju felaktigt. Vi har ju varit i landet over there och mannen/hjälten min har ju sprungit sitt första (dock ej sista) maraton. Och lilla jag har ju börjat jogga...inte på någon högre nivå men iallafall.

De sista två åren har vårt liv haft en hälsosammare inriktning och vi har varit mycket positivare och piggare. Allting började med Daniels MS diagnos vintern 07 och hans bestämda vilja att fortsätta leva som vanligt men ännu bättre. En diagnos behöver inte alltid bara innebära ont utan kan föra med sig även gott.

Daniel & jag - nyårsafton -08

Nu har jag skrivit hyfsat mycket och länge och jag vill därför avsluta med att önska alla,

Ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

See you soon

tisdag 29 december 2009

Romjul...

...våra grannar i väster, norrmännen kallar mellandagarna för "romjulen" vilket på wikipedia förklaras med bland annat; "Romjula kan bestå av rolig inneliv med mye spising, men også turer ut, refleksjon og ettertanke."

Ja norrmännen lever ett som det verkar skönt liv med en bra balans av naturligt välbefinnande. De verkar leva närmare naturen och tar sig ut på tur/ski och besöker sin hytte på fjället.

Balans i livet behöver vi alla ha och ibland kan den finnas och ändå inte riktigt kännas. Allt är egentligen precis rätt och det finns inte något att klaga på men ändå känns det inte riktigt bra. Konstig känsla som jag just nu befinner mig i.

Lite bot har jag idag ändå fått då jag gick till den fantastiska smyckebutiken/designern Lotta Djossou. Av mina kära släktingar så fick jag nämligen i julklapp ett väldigt fint halsband med tillhörande armband. Då halsbandet var med kort länk och detta inte är något som jag trivs med så gick jag för att byta till något annat.

Det var inte så lätt....eftersom det finns så mycket att välja mellan. Resultatet efter två besök blev iallafall; ett halsband med trollsländor, ett halsband med en stor portmonnä och ett par öronhängen med en nyckel.

När jag ser saker som jag verkligen gillar då säger jag alltid "KÄRLEK" och det är vad jag känner för dessa. Känner att de kommer skänka mig mycket glädje och välbefinnande.

See you soon

onsdag 23 december 2009

Julefrid, juletid & julefynd

...äntligen är det lille julafton och några dagars ledighet finns framför en.

Början av veckan har på jobbet varit kaotisk och jag känner mig trött. Dock så har äntligen julefriden infunnit sig och jag ser fram emot att komma hemifrån, fira jul och få träffa stora delar av släkten de närmaste dagarna.

Årets julklappshandling har varit oerhört smidig och jag är mycket nöjd med alla klapparna. Idag lyckades jag till och med köpa julklappar till mig själv.

Ja Daniel jag vet, vi skulle inte köpa några julklappar, men det gällde väl bara till varandra = ) ?

Jag har en tid letat efter ett par stövlar som passar mina inte allt för smala
vader och idag så fann jag dem. Att de dessutom var nersatta med 70% gjorde inte saken sämre.

På H&M fann jag en snygg klänning som bara kostade 100:-, snacka om fyndig dag.

Om två timmar befinner vi oss i den stora metropolen Svedala, på middag hos min kära faster och troligtvis kommer jag vara otroligt fyndigt klädd...

En riktigt fröjdefull juletid med mycket julefrid tillönskas alla!

See you soon

måndag 21 december 2009

Lite mer styrka...

...i dessa stressiga dagar kan behövas och dagens övningar har verkligen satt mitt tålamod på ytterligare prov. Att sedan ge sig ut i julhandeln med papperskassar som man inte kunde sätta ner då det var blött precis överallt var också prövande...

Nu är iallafall alla julklapparna köpta och framför mig finns härliga stunder med klappinslagning.

Fysisk styrka har jag insett att jag dock har mer av än vad jag trott och under gårdagens styrketräningspass så kunde jag öka vikten ytterligare på några maskiner. Det känns super roligt och mycket mer givande att styrketräna när man märker att man kan mer... Det där med att utmana sig själv är ju riktigt roligt!

See you soon

söndag 20 december 2009

Vilken superlördag!!!

Igår inleddes vacker vintermorgon med latte i världsklass
på kallis (Malmö Kallbadhus) medan mannen "myste" på andra sidan
- lyssnade jag på skön musik (Melissa Horn), läsandes en bra bok
(Tillsammans är man mindre ensam) & med snö i massor på utsidan
så var det nästintill en religiös upplevelse...

Efter denna sköna tillvaro åkte vi in till centrum och mötte upp med svärmor. Efter inköp av en julklapp var vi redo för lunch och fastnade för Spot´s inbjudande insida och meny. Åt en helt underbar tomatsoppa som turligt nog varade länge och jag njöööööt.

Stegade sedan in på Intersport och där fick vi varsin tidig julklapp. Jag tog med stor glädje emot en supersnygg regnkappa som kommer hålla mig torr i samband med bussväntande/pendlande och mannen min fick varma och bra löparvantar. Vår tur avslutades med en fika på klassiska Café Mäster Hans och deras latte var god men inte lika bra som morgonens...På kvällen trotsade svärmor o svärfar det eviga snöandet och kom till oss för en filmkväll.

Detta var helt klart en superlördag som gav mig en massa skön vinterkänsla och frisk energi - ett STORT tack kära svärmor för en supermysig dag och för den fina regnkappan!!!

See you soon

tisdag 15 december 2009

Storvinsten har jag vunnit...

....två gånger!

Idag vann jag helt oväntat första priset i jobbets konstförening. Sade innan utlottningen att jag inte hade koll på vilka vinsterna var eftersom jag ändå inte skulle vinna och då var det ju inte värt att fundera och önska... Tyckte att det var rätt inställning och även om jag är en optimist så är jag ju en realist och den kombinationen är ju oslagbar.

Så i min ägo finns nu denna STORA tavla av Karl Valve, se länk. En rising star som väntas bli något stort - så kul!

Imorgon så har jag en annan STOR sak att fira, då är det 15 fantastiska år sedan jag och min kära man blev ett par.

16 december 1994

Det känns som igår men det är det ju dock inte. Vi träffades andra året på gymnasiet, Daniel gick i samma klass som min bästa kompis. Efter ett halvår fyllt med långa ögonkast så var det äntligen dags för den förseglande kyssen på disco på Kronprinsen i Malmö.

Om man kan beskriva kärlek som en vinst så drog jag hem bästa STORVINSTEN den dagen i ordens rätta bemärkelse.

Och Daniel, du som alltid vill ha det bästa - jag känner mig lyckligt lottad att därmed vara den bästa även för dig...

See you soon

måndag 14 december 2009

Utmana sig själv...

Visst kan man många gånger klara mer än vad man tror och det är väldigt lätt hänt att man kör på i gamla hjulspår. Min kära make är en fantastisk inspirationskälla som får mig att prova mer och köra hårdare med mig själv. Idag under styrketräningspasset så ökade jag vikten ytterligare lite mer på många maskiner och det känns så himla bra.

Igår hade jag däremot en riktigt skräpig dag. Det var så fint och soligt väder så kom vi överens om att åka till skogen istället för gymmet. Daniel skulle ut på en 1,5 mils runda och jag riktade in mig på 7 km. Tyvärr så hann jag inte jogga mer än drygt 2 km innan min mage började krångla och göra väldigt ont. Jag fick sätta mig på en kall sten och stirra på mina fötter för att hålla tillbaka det annalkande illamåendet. Det var så illa så det var uteslutet att fortsätta och istället fick jag fruset dra mig "baklänges" mot mål.

Senare på eftermiddagen så drog min allergi igång och jag var riktigt kass vid läggdags. Trodde att jag skulle vakna fri från det imorse men ack så fel jag hade. Hela dagen har varit ett enda snörvel, nys och fräs...

Men imorgon är en ny dag och den skall bli bra!!!

See you soon

torsdag 10 december 2009

Bli chef över ditt eget liv...

En väldigt bra titel på en som det känns väldigt bra bok & nu är det dags att ta tag i livet och styra skutan i rätt riktning. Skall först finna ut vilken riktning som är den rätta och sedan bär det iväg.

Spännande uppdrag och något som jag planerar att ta på allvar. Är ofta dålig på att fullfölja små & stora projekt, böcker blir ofta liggande och då speciellt om det är denna typ av självutvecklande böcker. Men nu så skall jag läsa denna bok från pärm till pärm och lovar återkomma med eventuella framsteg och intressanta tips.

See you soon

måndag 7 december 2009

Människor.....

Har sedan många år tillbaka hållit i spakarna för innebandy träning en gång i veckan. Senaste tiden så har det varit svårt att få ihop folk och vi har ställt in träningen ca fem ggr under hösten.

Hade äntligen fått ihop tillräckligt inför nästa termin och fått "GO" från alla håll att vi skulle fortsätta med kontraktet även om vi endast skulle bli 17 personer. Efter att jag gått ut med info om inbetalning så får jag ett mail från en av de nya med besked om att hon har ångrat sig, suck suck!

Jag handlade i affekt och gick genast ut med ett mail och meddelade att jag inte längre kommer hålla i kontraktet och om inte någon tar över stafettpinnen så sägs kontraktet upp.

Det känns nog bra men samtidigt väldigt väldigt tråkigt. Människor som man tycker om och som man inte träffar på andra sätt kommer man nu inte att se varje vecka och frågan är om och när ens vägar kommer korsas igen.

En epok i mitt liv är nog därmed åtminstone tillfälligt slut och jag får se fram emot annan träning på onsdagar.

See you soon


lördag 5 december 2009

Solen sken & jag genomled...

...en joggingrunda på 4,5 km.

Jag fick jobba med mitt dumma huvud som tycker att denna form av rörelse är supertråkig och det var inte ett högt tempo som jag tog mig fram i.

Har haft en dryg månads uppehåll och nu är det bara att ge sig ut och bita i det sura vinteräpplet och sträva på.

Ikväll blir det Fannys örtkyckling allt-i-ett och viiiiiiin, så gott det skall bli!!!

See you soon

torsdag 3 december 2009

Ignorans, tolerans eller trans?

På den lokala gröna bussen så hoppar det på en ganska liten nätt och osynlig tjej.

Hon tar plats längst bak och efter en stund hörs något. Det är inte en ringsignal
och det är inte ljuv skön musik utan rock på ganska hög volym.

Musiken tvingas på alla, ung som gammal...

Gör mig mer tolerant mot dem som irriterar mig.
Och gör framför allt dessa personer mindre irriterande.
Jens Bang

Eller är det kanske så att vi andra på bussen visar ignorans mot tjejens önskan
om att offentligt visa sin musik smak.

ignora´ns, mycket stor okunnighet
(vanligen beroende på mer eller mindre medvetet ointresse).

Hon sitter helt kallt & sonika och har en helt uttryckslös blick i sitt ansikte och
ett lätt lidande syns på folket runt omkring.

trans, trance, medvetandetillstånd präglat av dvalliknande försjunkenhet
och koncentration, t.ex. att medvetenheten om omgivningen är minskad eller upphävd.

See you soon

onsdag 2 december 2009

Förvirrad klubba

Idag på innebandyn var jag innehavare av en ny mycket lättare
och bättre klubba än min gamla. Dock var jag så klart inte van vid den
och det gick därför inte alls bra...

Jag visste vad jag ville göra när jag fick bollen men klubban den löd mig inte
och det rådde en viss förvirring som efterföljdes av en tung suck.

Ser fram emot nästa veckas träning då jag skall få lov
att lära känna min nya "vän" bättre...

En bild som får mig att längta tillbaka till en fantastisk ö...med sol, värme och flamingo

See you soon

tisdag 1 december 2009

Jul igen...

Jag måste erkänna att jag blev mycket förvånad när Tilde de Paula i slutet av förr förra söndagens nyhetsmorgon utbrast att nästa söndag är det minsann första advent. Jag stannade upp och kände på känslan - den kändes!

Det är härligt med julmys, tända ljus, glögg och pepparkakor men det här med julklappar....det är ju så svårt. Årets svåraste veckor i fyndighet ligger framför mig. Jag har normalt sätt inte så svårt för att köpa presenter och är till och med riktigt bra på det. Älskar att ge mig ut på jakt efter den perfekta gåvan som gärna får vara sammansatt med inköp från olika ställen men med en röd tråd som binder ihop allt.

Men julen och dess klappar är inte så enkla och kanske är det för att man skall knäcka så många nötter på en gång som det blir svårare. Man borde ha börjat tidigare men samtidigt är jag ju en person som "arbetar" bäst under press....

I år skall vi fira jul i Småland, hos min moster & morbror. Det var länge sedan vi var där och det skall bli roligt att få träffa alla kusiner och kusinbarn som samlas där i år. Som skilsmässobarn är jag van vid att fira jul vartannat år på ena stället och vartannat på det andra stället. Men en sak som har varit konstant och densamma under mina & mannens snart 15 år tillbaka är att vi alltid har firat jul tillsammans. Om vi inte har varit i Småland tillsammans så har vi firat julen hos svärföräldrarna. Några år så har mina (skilda) föräldrar och min mormor varit med hos mina svärföräldrar och det har alltid varit lika gästvänligt, gemytligt och trevligt.

Det är ju det här som julen handlar om mest, att man umgås med nära och kära.
Det är också fantastiskt saligt att ge och otroligt roligt att få...
...och glögg är ju så (beroende framkallande) gott.

See you soon