torsdag 26 november 2009

Kär+lek+du+jag=livet

Idag för fyra år sedan skred jag och min blivande make
upp för altargången.

Jag var faktiskt inte nervös men när
musiken startade och kyrkodörrarna öppnades
då var jag så tagen av stunden
att jag inte kunde titta på släkt & vänner
utan jag riktade hela min leende
uppmärksamhet mot mannen i mitt liv.

Dagen D var helt underbar och oförglömlig
och hade inte blivit så utan våra kära föräldrars stöd och hjälp
- så ett STORT tack till er!

STORT grattis min kära man och tack för alla härliga år
vi har och kommer ha tillsammans!

Att vi är lyckligt gifta kan inte ha gått någon obemärkt förbi
och min andra hälft, du är min hjälte - min superhjälte.

See you soon

tisdag 24 november 2009

Ny på jobbet...

...efter en veckas upplärning så är jag nu helt plötsligt ny på jobbet och det känns mestadels kul. Lite konstigt också men snart är jag "gammal i gamet" igen. Under mina snart 12 år på företaget så har det med jämna mellanrum skett någon förändring och mina arbetsuppgifter har dessutom skiftat ungefär vartannat år. Jag trivs jättebra och jag har många mycket trevliga kollegor - känner mig lyckligt lottad!

Tiden flyger iväg och på söndag är det första advent igen. Dags för många stakar och en massa ljus, skadar inte i dessa mörka tider.

Men var det inte precis sommar? Vart tog hösten vägen?

Jaja inte mycket att fundera på för snart är det ju sommar igen...

See you soon

måndag 23 november 2009

Soppa & soffa

Idag skulle jag egentligen ha åkt till gymmet men jag gjorde en skön överenskommelse med mig själv.

Köpte med mig en hel del grönsaker/rotfrukter och styrde min kosa hemåt och ställde till med god tomatsoppa innehållande stora bitar nyttigheter.

Nu sitter jag här och myser i soffan och njuter av att inte göra allt för mycket.
I morgon kväll skall jag däremot göra av med mycket mer energi...

See you soon

söndag 22 november 2009

Sköna söndag

Tycker att hösten och vintern är sköna årstider som tillåter härliga innedagar med lite aktivitet.

Idag har jag varit en typisk sådan dag och jag har varit ute så lite som möjligt, endast två promenader med hunden, och då i regn. Inte något nytt iofs då regnet i princip har fallit på mig nästan varje gång jag stuckit ut näsan den gångna veckan.

Vi tände en brasa i eftermiddags och den har stadigt gjort huset riktigt varmt och nu är det nästan outhärdligt, till och med hunden suckar.

På väg hem från Norge i fredags så såg jag en tjej med en så fin & mysig brun "mjukisklänning". Frågade henne om den möjligtvis var en Odd Molly men det var det inte utan det var ChillNorway. Jag skulle väldans gärna vilja få tag på en...men efter en hel del sökande på nätet så har jag nu insett att jag får hålla mig till tåls till nästa Norge resa.

Trånar även efter ett halssmycke från Bjørg, det är en ring med texten "Keep smiling it makes people wonder what you re up to".

Annars är jag nöjd med livet & min sköna söndag och jag längtar redan till nästa...

See you soon

onsdag 18 november 2009

Glasborgen

9146214232.jpg


Bara måste rekommendera en bra bok - Glasborgen av Jeannette Walls


Ur boken: Jag satt i en taxi och funderade på om jag var för uppklädd för kvällen, när jag kastade en blick ut genom rutan och såg mamma rota i en sopcontainer. Det var i skymningen en blåsig marskväll. Vinden slet i ångan som kom upp ur gatubrunnarna, och människor skyndade längs trottoarerna med uppfällda kragar. Jag satt fast i trafiken två kvarter från festen jag var inbjuden till. Det var flera månader sedan jag hade sett mamma, och när hon tittade upp greps jag av panik för att hon skulle se mig och ropa mitt namn och att någon som var på väg till samma fest skulle få syn på oss tillsammans, och mamma skulle presentera sig och min hemlighet skulle vara avslöjad. Jag gled djupare ner i sätet och bad chauffören vända och köra mig tillbaka till Park Avenue.


I denna skakande men samtidigt så underhållande uppväxtskildring slås vi av den ömsinthet med vilken Jeannette Walls beskriver sin familj, och hur skickligt hon låter oss förstå hur de begåvade syskonen invaggas i övertygelsen om att deras turbulenta liv i djupaste fattigdom bara är ett enda strålande äventyr.


See you soon

tisdag 17 november 2009

Så roligt med en award...

awardmissmnov09.jpg

Tack Pernilla för att jag fick denna award & för att jag därmed får dela med mig -

10 saker om mig


Jag är en solklar och självklar kräfta med hårt skal men mjukt inre...


...som älskar sås & gärna krämig...


...som inte tycker om frukt men älskar grönsaker...


...och som absolut inte gillar bråk, gnabb och tjuriga människor...


...och som är en optimistisk realist...


...som älskar livet som det är...


...och som gärna tar närbilder...


...och är ordningsam men långt i från pedant...


...som tyvärr är flygrädd men tillfrisknar långsamt...


...gillar att vara i trädgården dock utan gröna fingrar...


Nu vill jag ge denna trevliga award vidare till

Daniel, Jeckan & Allt möjligt och omöjligt


See you soon

måndag 16 november 2009

Grannlandet

...sitter på ett hotellrum i Hövik/Oslo och det är kallt & lite ensamt. Det blev en mycket tidig start på dagen, gick upp halv fem, så det blir nog också en tidig sänggång ikväll.

Allt har gått smidigt idag förutom att jag blev formligen rånad av taxichauffören. Jag hade blivit tillsagd att ta en taxi och utanför flygplatsens utgång så fanns det en man vars rygg var täckt med texten "Taxi Information" och jag kände mig "trygg"...hmm...när han visade mig till första bilen i raden men det jag fick betala var inte rimligt och jag kommer aldrig åka taxi den sträckan igen, så det så!

Allt här är så dyrt och det är inte rimligt. Jag gick länge och väl i den välsorterad matbutiken innan jag kom därifrån med en förpackning små köttbullar, en liten burk tzatziki, en st ciabatta, morötter och en youhurt för 110 NOK, ca 135 kr. Detta var det prisvärdaste som jag kunde finna och som dessutom kunde inmundigas på rummet.

Hade tänkt att jag skulle ut och jogga i området men just nu är jag skeptisk då jag glömde reflexvästen och det är mörkt mörkt mörkt. Tror att jag istället skall kolla in hotellets gym och se om jag där kan göra av med lite "energi".

Min kära make har tagit uppdraget att vara min personliga tränare och från och med nästa helg så är det allvar. Har kommit underfund med att min vikt inte är det primära utan att det är min kondition, som i slutändan även kommer påverka vikten positivt. Nu var det så länge sedan jag rörde på benen så mitt självförtroende är rätt dåligt - kan jag ens springa en meter?

See you soon

torsdag 12 november 2009

Seg kola & mjuka tabletter

Har varit iväg på konferens, två dagar med mycket sittande, god mat och intressant informationsflöde. Det blev lite sent igår och det bjöds på väldigt gott vin så jag har varit ganska seg i "kolan" idag.

Mycket vatten, kaffe och en & annan god Läkerol har jag försökt rätta till tillståndet med.

Nästa vecka verkar det som om jag skall spendera i vårt grannland Norge och det kommer sätta en del käppar i hjulet för mig och mina satta träningsmål.

Får väl ta med mig joggingutstyrseln och ta mig ut och inspektera omgivningarna...

See you soon

tisdag 10 november 2009

Brysselkål & annat

Just nu så har jag kraftiga cravings för grönsaker & rotfrukter och är helt hooked på brysselkål, lite märkligt kanske men det är ju såååå gott.

På fredag bjuder D:s mormor & morfar på tuppmiddag och visst brukar man väl få brysselkål till det....det blir inte lätt för de andra, jag kommer tömma fatet. Kanske kan jag hinna föräta mig innan dess.

Förra veckans utlandsvistelse bjöd nästan inte på något som helst grönsaksintag och det är nog det som har triggat mitt intresse för den nyttigare delen av tallriksmodellen.

Ligger lite efter med träningen och det känns bra att i alla fall äta bra. Men från och med lördag så skall det dock bli andra bullar;
Lördag - styrketräning
Måndag - styrketräning/löpband
Onsdag - innebandy
Torsdag - styrketräning
Lördag - styrketräning/löpband

Nej men titta nu har jag ju plötsligt skrivit upp ett kortsiktigt (tränings)mål för nästa vecka och det var ju inte så svårt.

See you soon

måndag 9 november 2009

Målbilder & stillbilder

Första arbetsdagen efter en skön semester är bakom mig och i morgon är det tisdag, veckans längsta och inte bästa dag.

Jag är mycket tacksam för mycket och väldigt mycket för att jag har ett arbete som jag trivs så himla mycket med...

Jag blir väldigt inspirerad av min kära man som är så fokuserad och som mår så bra av att sträva och jag tror att jag också vill göra det. Borde alltså ha ett mål...

Men vad skall mitt nya mål vara? Vad vill jag? Vad skall jag? Skall det vara ett kortsiktigt eller ett långsiktigt mål? Skall det ha med träning att göra? Eller skall jag förverkliga mig på något annat sätt...?

Behöver jag ha mål just nu eller jag skall bara stilla på mitt ställe vila och njuta av livet som det är just nu?

Jag tror att jag väljer det sistnämnda i väntan på ett inre beslut...fortsättning följer!

See you soon

lördag 7 november 2009

Borta bra men hemma bäst!


Nu är vi hemma igen efter en helt underbar vecka i New York. En vecka full med nya intryck, nya miljöer, nya människor, ny mat, shopping, halloween och så klart mycket maraton...

Daniel beskriver så fantastiskt bra allting kring löpningen och Maratondagen och jag tar vår resa ur en annan aspekt - med fokus på mat och shopping.

Varning för mycket text samt en och annan bild...

Vi anlände ganska "jetlaggade" på torsdagskvällen och möttes av vårvärme. Marken gungade lätt och vi gick därför något sjösjuka på jakt efter mat. Vi landade på en trevlig kinarestaurang och beställde in var sin Dumplings. Vi hade inte räknat med att portionerna skulle vara så stora - vi fick 6 st var och vi försökte verkligen äta upp dem utan tanke på att huvudrätten kunde vara av samma dimension, vilket den "tyvärr" var. Av detta lärde vi oss att vi i fortsättningen inte skulle ta mer än en förrätt och dela på den!!! Efter denna stora måltid så gick vi trötta o mätta tillbaka till hotellet och stupade i säng.

På fredagsmorgonen ringde klockan 06.00 och vi drog på oss joggingutstyrseln. Nu var det dags för det andra målet i min träning, dvs. morgonjogg med maken i Central Park. Dock inte ensamma som vi tänkt från början utan i sällskap av andra glada Springtime resenärer & maratonlöpare. Det är inte varje dag man joggar med maratonlöpare och det gjorde att man sträckte lite extra på sig....

Resten av dagen spenderades promenerandes och vi såg väldigt mycket av Lower Manhattan, China Town och tog oss även ut på Brooklyn Bridge. Det var väl inte alldeles lysande att gå så pass mycket som vi gjorde med tanke på det analkande maratonloppet...

Vi hann även med att inmundiga en Pumpkin Spice Latte, mycket udda men god smak som passade väldigt bra i halloween tider. På kvällen gick vi till en ganska skränig restaurang och där delade vi klokt nog på en nachostallrik och fick sedan in var sin hamburgare som tyvärr inte var så spännande.

Vi tog oss därefter till Times Square och det var verkligen en upplysande upplevelse som man sent kommer glömma...

Lördagen inleddesmed ett besök på ett närliggande Starbucks och där åt vi en stadig frukost. Vi skulle nämligen åka ut på banbesiktning och vi misstänkte starkt att det inte skulle stannas för lunch (vilket det inte heller gjorde).

Vi såg hela bansträckningen med tillhörande sightseeing och det var mycket intressant och givande. Släpptes av på mässan där Maratonets nummerlapp mm skulle hämtas upp. Tog oss sedan tillbaka till "vår" sida av stan och åt supergod mexikansk mat, chimichangas o god öl - gottigottgott.

På kvällen skulle vi se Halloween paraden men då den "aldrig" dök upp så åkte vi tillbaka till hotellet så att Daniel kunde ladda för maratonloppet istället. Vi fick dock se mycket folk utklädda till både det ena och det andra samt även hela hus som var dekorerade i bästa utstyrseln. Amerikanarna är roliga & galna med barnasinnet i behåll...

På söndagsmorgonen ringde klockan 05.30 och Daniel gjorde sig klar för avfärd. Jag myste i sängen med kaffe och teve...gick sedan ut på en morgonpromenad och hann med att korsa sisådär 20 gator innan jag vände och gick tillbaka mot hotellet. Åt min frukost på Starbucks med trevligt svenskt sällskap. Sedan samlades vi supportrar inför vår vandring, med en massa svenska flaggor både här och där, till 1:a avenyn.

Jag trodde aldrig att jag skulle skrika och vråla så mycket som jag gjorde. Det var omöjligt att inte heja, man ville i mellanåt vara lite tyst men det gick inte. Trots att jag stirrade ut på gatan på "alla" som sprang förbi så fick jag tyvärr inte se Daniel springa förbi.

Tog mig efter ca 3,5 h hejande tillbaka till Central Park och vår bestämda mötesplats. Jag ville inte att Daniel skulle behöva stå och frysa så jag småsprang tillbaka men fick sedan oroligt vänta i en halvtimme innan jag fick se honom komma gående i fjärran.

Det var en sådan glädje och stolthet att få träffa honom. Hade hunnit oroa mig för både det ena o det andra. Men han hade klarat loppet suveränt bra, 3 h och 38 min och det var bara 8 min sämre än hans mål. Efter mycket kramar och pussar så vandrade jag och min hjälte tillbaka till hotellet.

Jag gick ut och köpte bubbel att skåla med och fick även investera i ett glas då det endast fanns engångsmuggar på hotellet...inte så festligt! På kvällen åt vi festmåltid på en restaurang tillsammans med väldigt många nöjda maratonlöpare och deras supportrar.

Jag hade föreställt mig att jag nog skulle få tillbringa åtminstone måndagsförmiddagen själv pga Daniels ev. kroppsskick men han imponerade på mig igen och var redo för en dag på stan. Vi inledde måndagen med ett besök i den officiella Maratonshoppen och gick sedan ut på shopping- o sightseeingdag. Fick sett väldigt mycket och då även insidan av en hel del butiker.

Nike butiken var inte dum alls och därifrån gick jag med två par Nike Free skor. Så bra pris så man kunde inte stå emot...och i en annan trevlig butik så fann jag en så himla snygg väska och ett tag senare så hade jag även funnit ett par fräcka stövel/kängor.

Daniel låg efter lite i shoppingen och vi tog oss till en stor Sportaffär, Paragon, och han kom lite ifatt... och sedan låg jag lite efter...skämt åsido.

Daniel hade väldigt ont i sina vader o ben så klart och vi fick vila lite ibland men jag var väldigt överraskad av att han kunde gå så mycket som vi gjorde.

Då jag är paniskt rädd för höjder så ville jag egentligen inte åka upp i varken Empire State Building eller Rockerfeller Building men jag gav efter och på kvällen så tog vi oss upp till "Top of the Rock".

En toppen upplevelse för Daniel och en lätt mardröm för mig.
Dock så var det ju fantastisk utsikt och frisk luft och kanske gjorde det mig tuffare för framtida högflygande utmaningar...

Vi tog oss därefter till Greenwich Village och fann där en supermysig kubansk restaurang. Jag belönades för mitt mod på höga höjder med en supergod Mojito, mumsig majssoppa och något till huvudrätt som jag inte minns vad det hette men gott var det iaf.

Vi inledde tisdagen med en supermysig frukost med ekologiska ingredienser. Mycket smarrigt bröd med olika syltsorter och fruktsallad. Med en massa frisk energi tog vi oss ner mot Times Square då vi hade tänkt köpa sista minuten biljetter till ngn teater.

Tyvärr öppnade inte biljettkiosken förrän kl. 14 så vi gav oss vidare ner till South Ferry för att ta båten till Staten Island. När man åker denna gratisfärja så får man se bland annat Frihetsgudinnan, Ellis Island samt även Manhattan från vattnet. Det tog inte mer än en timme fram och tillbaka och det var skönt att bara sitta stilla ett tag.

Därefter så fann jag en butik som jag letat efter Filenes Basement och där placerade jag Daniel i en skön fåtölj medan jag gick på upptäcksfärd mellan rad efter rad med spännande fynd.

Efter ca 1,5 h så gick vi därifrån och jag hade "bara" handlat för ca 100 dollar och fått med mig 5 plagg. Kanske inte superduper billigt men jag var mkt nöjd. Fann en fin klänning, en fräck huvtröja, en snygg blus, en trevlig kofta och en annorlunda tröja. Trötta och nöjda tog oss vi tillbaka till hotellet för att lägga upp benen lite högt ett tag. Fick ny energi och kvällen avrundades på ett italienskt ställe ner i Midtown.

Vår sista dag, onsdagen, inleddes med riktig kraftig bagelsfrukost. Vi stod länge och valde och funderade över på vad som skulle ner i våra magar denna morgon men det slutade med något ganska oväntat - varsin bagel med ägg, ost och bacon. Inte något jag skulle kunna smälla i mig varje dag men en stadig start på dagen blev det.

Vi hade hört att man minsann inte fick missa varuhuset Macy´s och därför blev det vårt sista tvungna mål. Det skall tydligen vara världens största varuhus men vi kan inte ha sett allt för vi tyckte inte det var så stort...Jag gick loss lite i deras väskavdelning men tittade bara.
Våra väskor var fullproppade och stängda så något mer skulle inte inhandlas.

Bussen till flygplatsen skulle hämta oss 13.45 så vi hade gott om tid men
vi var nöjda och belåtna och tog oss därför tillbaka mot hotellet.

Vi checkade ut och gick sedan och åt en trevlig lunch, bagel igen denna gången med tonfisksallad, delade en fruktsallad och Daniel åt en superstor bit med morotskaka. Vi blev mätta även denna gången....

Resan åt båda hållen gick fantastiskt bra och jag tror faktiskt att jag är mindre flygrädd. Ingen turbulens alls, god gin & tonic och bra filmer gjorde flygningarna helt okej.

Mitt samlade omdöme är att New York är en stad med så många ansikten, så mycket att se, så mycket att göra, så mycket att shoppa, så mycket att äta, så många trevliga & hjälpsamma människor och man hinner verkligen inte med allt på 6 dagar. Jag har därmed tagit i hand på att vi skall åka tillbaka inom överskådlig framtid....

See you soon

Hemma igen...

...ja nu är man tillbaka igen i landet lagom och ser i backspegeln så mycket som var allt annat än lagom.

Imorgon eller rättare sagt senare idag (klockan har råkat bli 3.07) så skall jag lägga ut ett ganska så långt inlägg om vår lilla resa till den stora staden...

See you soon