söndag 26 december 2010

Laddad!

Jag känner mig superladdad och sugen på att ge järnet vad gäller träningen. Vi skall öka upp våra träningskort så att vi även skall kunna gå på pass och power plate.

Det skiljer bara 60 kr för att få tillgång till allt och jag kan inte riktigt förstå varför vi har tränat i två år utan detta....men men bättre sent än aldrig.

Är inte så mycket för det där med nyårslöfte men måste nog ändå lägga ett inför nästa år och det är något som jag tjatat om förut men som jag dock inte lyckats riktigt med än....
Jag måste tänka mer på mig själv och gärna börja skämma bort mig själv mer. Det innebär inte att jag skall bli en shopaholic utan snarare tidsaholic och mysaholic.

Löftet blir alltså att jag nästa år skall ge mig själv mer egotid, ompysslande, träning och mys!

Idag fick jag till ett riktigt bra träningspass, inledde med styrketräning och avslutade med kondition uppdelat på rask backgång, crosstrainer och slutligen cykel. Tidsmässigt så blev det väl ca 40 min styrka och 45 min "rörelse".

Nästa veckans träning blir upprepning av ovan på tisdag och söndag samt Bosu på F&S på torsdag dvs. om inte det blir ett nytt snöoväder som sätter käppar i hjulen

See you soon

onsdag 22 december 2010

Glada & mycket mindre glada...

För en vecka sedan så fick jag en riktigt otrevlig överraskning. Min mamma ringde och jag hörde direkt att något hade hänt.

Mycket riktigt - hon hade dagen före blivit påkörd på ett övergångsställe i Växjö. Innan jag fick höra det otroliga dvs att hon var "relativt" oskadad och obruten så bultade mitt hjärta hårt. Hon hade konstigt nog inte brutit något alls men var kraftigt mörbultad, "vingabruten" och trött.

Några dagar passerade då mina tankar nästan oavbrutet var hos mamma. En väninna till mamma såg till henne och ordnade det viktigaste och igår kväll lämnade jag en kaosartad Malmö station bakom mig. På mindre än ett dygn skulle jag avklara mycket och dessutom skulle jag lyckas ta mig hem igen...

Har både per telefon och öga mot öga mött så mycket välmenande och vänliga människor. Det borde inte behöva vara en glad överraskning men även om jag är en optimistisk realist så kan jag ej låta bli att oroa mig för att saker o ting inte ska lösa sig. Men tack vare vänliga människor så verkar "allt" lösa sig!

Och det bästa av ALLT - min mamma mår bättre!

Önskar ALLA en riktigt God Jul med sina nära o kära!

See you soon

- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 11 december 2010

Njuta av livet...

...det är fina grejer det - att kunna luta sig tillbaka och njuta av det goda framför en, utan alltför mycket stark karaktär som sätter fällben....

Igår var det en riktig höjdarnjutardag som inleddes med chokladkaksbuffé på jobbets förmiddagsfika. Där fanns 5 olika sorter och alla med en känsla av kladdkaka men med lite olika topping och smak. Jag var bara tvungen att prova åtminstone 3 sorter och det var sååå gott.

Jag kände mig mätt ända upp i hårfästet och när lunchen gjorde sitt intåg var jag fortfarande inte hungrig. Var ute och försökte få gjort några ärenden som inte lyckades men jag fick i mig en liten cheeseburgare i farten från BK och den tillsammans med ett äpple fick mig att klara eftermiddagen.

På kvällen avnjöts god köttbit med potatissnurror, enorm spenathög (för att väga upp det onyttiga) och till det en inte alls nyttig men fantastiskt god bearnaisesås från Lohmanders och det hela ackompanjerades av rött vin.

Ikväll skall vi på kalas hos min fina söstra som själv fyllt år samt även mitt gudbarn dvs. ena sonen som tillsammans firar. Detta är en njutarfamilj i STORA mått och i deras hem lagas det alltid fantastiskt god mat men i alldeles för STORA mängder. De har tydligen varit med om att maten tog slut på en bjudning och det har de lovat sig själva att de aldrig skall råka ut för igen....

Så med andra ord fortsätter jag njuuuuta ikväll och jag hoppas att förkylningen har gett vika tills imorgon så att jag kan göra ett väldigt välförtjänt besök på gymmet för att försöka att träna bort lite av allt det goda!

See you soon

torsdag 2 december 2010

Snön yr & tankarna flyr

Vilken tidig och kall vinterstart vi har, snön bara vräker ner och lite mer är att vänta innan kylans grepp släpper.

Nästa vecka väntas det plusgrader igen och jag funderar över vad meningen är med snön om den inte skall få ligga kvar? Och om den skall ligga kvar varför har jag inte några skidor?

Idag åkte jag med grannen in på morgonen och följde med mannen min hem på eftermiddagen. Fick med mig datorn och kunde jobba hemifrån ett par timmar.

Jag fick så himla mycket gjort när jag fick sitta här i lugn och ro och dessutom kunde ackompanjera jobbet med GLÖGG och pepparkakor.

Imorgon är det banne mig fredag igen, hur gick det till? Men ack så skönt det ska bli! Middag ute med vänner väntar imorgon kväll på vietnamesisk restaurang och på lördag kväll kommer tre väninnor till mig på middag och mannen min skall ha en heldag med grabbarna.

Denna veckan har jag tagit tag i min arbetsmiljö och talat med min närmaste chef. Jag berättade för henne att jag har en väldigt låg stresströskel och att den "bullriga" miljön som vi sitter i är ohållbar för mig... Förhoppningsvis skall jag därför få byta plats, lite mer avsides om det nu kan bli det i ett öppet landskap. Jag kommer åtminstone bort från de som pratar mest och det tror jag kommer hjälpa.

Jag vågade dessutom berätta för chefen att hon är en av de som pratar FÖR MYCKET och det kan jag säga krävde en hel del mod. Man vill ju inte gärna kritisera en annan människa och allra helst inte sin chef....

Jag var väldigt noga med att betona att jag verkligen gillar att hon är så sprudlande pigg, glad och inspirerande men att hennes stämma hörs lite väl mycket. Det kändes verkligen som att hon tog det på rätt sätt och hon tackade för att jag var rak och ärligt. Dessutom kan jag med glädje konstatera att hon är tystare nu.....

Veckans lite hemliga men nu offentliggjorda dröm är.... att skriva en bok....och titeln den skulle vara "liten blir STOR".

See you soon or later ; )