måndag 26 juli 2010

Måndag, segdag, löpdag

Arbetsdagen idag var ganska seg, kontoret tyst, telefonen tyst och mailtrafiken var sååå långsam. Detta gör mig så otroligt avslagen och jag var därför väldans glad för att jag uppbådade energi för att ge mig ut i skogen!

Egentligen stod det inte löpning på programmet idag men det blev lite ändrade planer igår och därför blev långpasset flyttat...

Det gick hur som helst riktigt bra och jag tog min runt milslingan 90 sekunder snabbare än sist. Inte någon större förbättring men tillräcklig för att jag skulle le när jag kom i "mål".

Återigen var det dags för Sommarprat i lurarna och idag lyssnade jag på Per Holknekt. Intressant och inte alls långtråkig att lyssna på utan det var snarare en inspirerande och imponerande man som tagit sig upp ur djupet flera gånger och som slutligen lyckats otroligt bra.

See you soon

lördag 24 juli 2010

Tiiiiidlöst

Nu har jag jobbat mig igenom första veckan efter semestern och det känns absolut helt okej. Och nej det är inte förnekelse utan det gör mig faktiskt ingenting att vara tillbaka!

Efter fyra helt perfekta veckor som vi fick fylla med allt eller inget och då inte vädret satte några käppar i hjulen så har jag fått ut precis det jag ville av semestern.

Däremot så känner jag att tiden inte räcker till, kvällarna är för korta och jag hinner inte med det jag vill. I tisdags till exempel så var jag på väg att hoppa över det planerade joggingpasset då jag faktiskt ju samtidigt ville "lapa" sol med en bok på trädäcket...men till slut så gav jag mig ändå ut på min runda iaf och fick ju faktiskt sol och värme samtidigt... Det där med att göra allt och inget när tiden inte är tillräcklig gör att man känner sig något otillräcklig.

Imorgon är det dags för veckans långpass och jag hoppas på samma sköna känsla som förra veckans pass gav. 9,5 km i skogen med sommarpratare i öronen är planen och jag hoppas att regnet håller sig väck...

See you soon

söndag 18 juli 2010

Tillbaka igen

Efter tre ganska dåliga löppass som fått mig fundera på om detta med löpning verkligen är något för mig...så gav jag mig idag på veckans långpass.

På programmet stod det ca 9 km och jag gav mig på 10 km slingan i skogen. Uppdelningen var inte ihållande löpning utan omgångar på 17, 16, 14 och 13 minuter med 1 minuts rask gång mellan. Lyssnade på Eva Dahlgren från Sommar i P1 och det gjorde att tiden bara flög fram!

Det hela gick överraskande bra och mitt självförtroende fick sig ett riktigt lyft - nu är jag tillbaka!

Imorgon är jag dessutom tillbaka på jobb igen efter fyra helt underbara semesterveckor som har varit fyllda med mycket strand, sol, bad, god mat/vin och lika mycket eller t om mer träning än annars. Det har varit omväxlande sköna veckor och jag känner mig utvilad och redo för hösten...men först så har vi ju många sommarveckor kvar.

See you soon

torsdag 8 juli 2010

Miss Soffie i farten...

På programmet idag stod det fartlek och med förra veckans jobbiga pass i minnet så fick jag kraftig ångest när jag såg att det skulle vara fartlek i 2 x 3 km.

När vi kom hem efter några sköna timmar på stranden så läste jag lite mer noggrant och såg då att det stod att det skulle vara samma upplägg som förra veckan....dvs. 1 omgång á 3 km. Denna felaktighet gjorde mig sååå nöjd och jag gav mig ut på slätten mycket mindre ångestfylld.

Värmde upp i 2 km och körde därefter den fasansfulla fartleken som jag dock hanterade mycket bättre. Anpassade hastigheten så att jag faktiskt kunde jogga hela tiden och inte som förra veckan då jag var TVUNGEN att gå eftersom jag var helt färdig efter de snabbare partierna.

Mötte coachen och hunden hemma vid och fick en skön nervarvning i en gemensam promenad. När jag kom in så plågade jag mig själv med coachens foamroller och insåg då att detta är något som jag så klart borde göra mycket oftare eftersom det gjorde så ont?!!!

Efter en efterlängtad dusch så fick jag mig en god martini och ett gäng salta nötter. Så himla gott!

Imorgon skall mannen springa ett lopp i Kristianstad och jag skall heja, fotografera och njuta av att det är vilodag!

See you soon