onsdag 27 oktober 2010

Mindfulness....

...har sedan ett par veckor tillbaka gått på meditation en gång i veckan. Det är inte någon andlig meditation utan det är en närvarande och inkännande form.

En omtänksam kollega hörde mig prata om mina stressade känslor och lätta ångest och berättade därför om UM = Uppmärksamhetsmeditation som tydligen hade hjälp henne.

I denna meditationsformen riktas uppmärksamheten mot andning, kroppsrörelser och tankar. Jag hoppas att jag på detta sätt kommer få sinnesro och en bättre förmåga att hantera mig själv....

Visst är det vackert ute nu med alla fina höstfärger?! Och visst är det mörkt, blött och blåsigt?! Men det ena väger upp det andra!

Det kan också hjälpa att vända sig inåt - se sitt eget ljus, allt vi kan glädjas åt och därmed inse att vi nog inte har så mycket att klaga på utan snarare att tacka för!

Avslutningsvis så vill jag repetera sinnesrobönen som jag tror att många skulle kunna ha glädje av i sitt liv;

Giv mig sinnesro att acceptera
det jag inte kan förändra,
mod att förändra det jag kan
och förstånd att inse skillnaden.

See you soon

torsdag 21 oktober 2010

Trötter...

...jag är ganska så trött...

Jag känner att dygnsrytmen inte riktigt som den skall än, sover dåligt,
har svårt att komma ur sängen och att komma av bussen där jag passar på att få en liten lur....

Men jag har faktiskt tagit mig till gymmet
både i måndags och idag & det känns riktigt bra!

Längtar till lördag för då skall jag sova tills jag vaknar!

See you soon


söndag 17 oktober 2010

Skön vecka i New York

Nu är vi hemma igen efter den bästa semestern vi haft på länge och då dessutom i den bästa storstaden i världen. Vi har haft det så mysigt, roligt, trevligt, soligt & gott!

Mina orosmoln för vad som kunde ha hänt på resan infriades så klart inte och allt gick smidigt och bra. Det enda minus:et var att vi på vägen till hotellet kom på tunnelbanan i rusningstrafik med vår "stora" resväska och det kändes lite jobbigt. Så på vägen till flygplatsen då lyxade vi till det och tog taxi hela vägen...

Min kära make har varit lika duktig som alltid och uppdaterat sin blogg varje dag men jag har (med ett undantag) sparat mig till detta inlägg....så nu skall jag med bilder visa lite av det vi hittat på och med text beskriva vad vi gjort under veckan;

Semestern sparkades av med en dyr men mycket trevlig frukost på Kastrup. Vi visste om att det inte skulle vara billigt men hade inte räknat med att kaffet skulle kosta hela 70 kr per person...å andra sidan så var det ju väldigt gott men ändå.Har man semester så har man och frukosten är ju dagens
viktigaste mål...

Den medtagna guideboken var väldigt användningsbar och studerades noggrant och ingående.

Första dagen dvs. fredagen inleddes med en relativt tidig jogg i Central Park, första och bästa bagelfrukosten och sedan inleddes första långa promenaden i staden, genom East Village och Lower East Side.

Kartan vändes och vred på och stadsdelarna genomskådades ganska grundligt innan vi gick vidare.

Vi hann prova knish (ingen höjdare), se på Chinatown, synagoger och flera gamla deli:s mm.


På lördagen hade vi vår första planerade lunchdate med Ingmarie och Anders. Den skulle intagas nere i Chelsea på en supermysig vegorestaurang som heter Blossom.

Innan dess hann vi bland annat med vistelsens första men inte sista besöket i Nikes STORA Niketown och en av mina favvofynd affärer Filene´s Basement. Jag hann med att göra mitt första fynd och lyckan var total.

Efter lunchen så promenerade vi tillsammans mot WTC och sedan ner mot Hudson och Battery Park. Det blev latte och väldigt god brownie med utsikt mot frihetsgudinnan.

Vi fick gå upp riktigt tidigt på söndagen eftersom vi skulle ta båten över till Staten Island redan 6.30. Jag brukar inte vara nervös inför lopp men det var jag nu och trött....

Vädret var strålande och det myllrade av löpare. Starten gick 08.30 och jag startade långt bak, typ näst sista gruppen. Jag trodde att jag skulle bli sist men det blev
jag inte....

På kvällen gick vi till en väldigt trevlig restaurang på West Side som heter Gabriela´s och där intogs goda chimigangas och öl därtill.

Vi var trötta, mätta och lite slitna och skulle egentligen kunnat trilla i säng men då klockan bara var runt 18 så fick vi ju lov att hålla oss på bena ett tag till.

När måndagen anlände så hade jag planerat att vi åter skulle ta oss ner till Chelsea och äta frukost på den gamla dinern Empire Diner.

Vi gick och gick och gick och när vi väl kom fram, ja då var det inte längre öppet. Nu var vi väldigt hungriga och tyvärr så blev det en nödfrukost på Subway (inte den bästa....).

Vi utforskade sedan staden vidare och kom förbi en gammal fd. kyrka som nu var omgjord till galleria, Limelight Marketplace. Kyrkan hade även under 90-talet innehållit en otroligt populär och välbesökt nattklubb, ; ).

Jag gick först in själv men var tvungen att hämta Daniel så även han fick uppleva detta lilla men mysiga ställe. Det var uppdelat i många små "rum" med olika innehavare och bland annat så fanns det en massa goda cupcakes. Vi kunde inte stå emot frestelsen och var tvungna att köpa med oss två godingar.

På vägen ut blev jag hejdad av en trevlig man som ville demonstrera en organisk hudvårdsserie, Om Aroma & Co. Jag tänkte - varför inte...och gick en stund senare därifrån med en söt liten påse.

Vi tog oss därefter över till Brooklyn och styrde stegen mot parken runt Brooklyn Bridge. Där blev det en skönstund i solen med latte och god utsikt ; ).

Daniels sötsug var inte riktigt mättat så han köpte sig även god glass från den lilla glassfabriken på plats.

När glassen hade landat så gick vi tillbaka mot Manhattan över Brooklyn Bridge.

En lite lätt farlig promenad om man inte såg sig för, eftersom cyklisterna var fartdårar...

När vi åter var på Manhattan så letade vi reda på The Dumpling Man och köpte med oss några godingar. Väldigt billigt och gott! Kan varmt rekommenderas!

Efter en mysig kaffeträff Ingmarie och Anders vid Union Square så tog vid tunnelbanan ut till Coney Island.

Detta var ett väldigt konstigt ställe - nästan helt öde, fallfärdigt och vindar från 50-talet kändes tydliga... När jag hade gått i sanden, tittat på de gungande attraktionerna och mörkret hade fallit, ja då ville jag därifrån så fort som möjligt.

Tisdagmorgon då tog vi det säkra för det osäkra och gick till vårt favorit bagelställe igen. De undrade om vi var hungriga, konstigt?!

Välfyllda till bristningsgränsen var vi redo för en ny dag som skulle innehålla besök på Naturhistoriska, fin promenad i Central Park, shoppingfynd och trevlig lunch på East Side med Ingmarie, Anders och den spännande mannen Toby som hade så mycket att berätta!

På onsdagen så hade vi siktet inställt på Highline Park som är en park gjord uppe på ett gammalt järnvägsspår. Parken färdigställs i etapper och än så länge så kan man gå i luften från Gansevoort Street upp till 20:e gatan.

Det var en väldigt trevlig och solig stund vi fick där uppe. Därefter gick vi ut till Chelsea Pier och intog lunch och god öl på Chelsea Brewery. Solen gassade och det var hur skönt som helst!

Daniel skulle därefter göra en grundlig tur på Interpid som är ett gammalt hangarfartyg med mm. Detta fick jag glädjande nog hoppa över och gick istället till Macy´s för att gotta ner mig i deras väskavdelning som är förvånansvärt liten med tanke på hur stort stället är för övrigt....

På torsdagen så bands säcken ihop och de sista shoppingfynden blev funna. Vi träffade Ingmarie och Anders för lunch på Gust Organics. Jag åt god sallad med palmhjärta (första gången) och mycket groddar, kändes nyttigt och framförallt väldigt grön...

Kom tillbaka till hotellet tidigare än någon annan dag eftersom vi hade en del packning att få till. (Jag trodde inte att jag shoppat så mycket....men motsatsen bevisades vid hemkomsten.)

När vi kände oss klara med den packningen så gick vi ut i ösregnet, fann ganska snabbt ett intressant middagsställe, Toast. Där åt vi riktigt god mat och vistelsens första efterrätt som så klart var alldeles för stor...

Vi damp sedan i säng och kunde konstatera att vi var väldigt väldigt nöjda med vår vistelse i denna STORA stad med sitt enorma utbud av ALLT.

Nu är frågan, när skall vi åka tillbaka? Kanske för att springa Brooklyn´s halvmara i maj 2012?

See you soon

måndag 11 oktober 2010

Sååå himla lång en halvmara är...

Ja, att ta sig 21,1 km var verkligen en utmaning och jag är så himla glad för att jag klarade det.

10.10.10 - en minnesvärd dag med en halvmara som jag sent kommer glömma!

Jag var mer nervös än vad jag brukar vara och detta troligtvis för att jag i min enfald trodde att jag skulle vara ensam om att behöva gå emellanåt.

Tanken var ju att jag skulle jogga i början för att inte sticka ut och sen skulle jag gå...men det gick ju inte när jag väl var igång. Det är ju tråkigt och
långsamt att gå även om jag försökte göra det snabbt.

Så resultatet blev ett enda långt "intervallande" som aldrig tog slut...och jag var långt ifrån ensam om detta. Inte heller kom jag sist i mål så ännu en gång hade mannen min rätt.

Det var häftigt att få uppleva lite mer av USA eftersom loppet inte var på Manhattan
utan på Staten Island och där fick man en annan känsla av samhälle, bebyggelse och miljö. Loppet gick längst med vattnet men även genom lite industriområde, bostadsområde och stadsmiljö.










Riktigt häftigt var det att springa
tillbaka efter vi vänt halvvägs och se Manhattan på andra sidan Hudson och ha den mäktigt Verrazano Bridge i ryggen.

Då stannade jag upp och såg bakåt, framåt och njöt av att vara just där just då.

Och tiden - ja jag hade bestämt mig för att ramla över mållinjen senast efter 3 tim men klarade det med hyfsad marginal och det hela slutade på 2.47.49.


Jag var mäkta berörd över att ha klarat det och tårarna rann över i takt med att stegade över mållinjen, snacka om lättnad!

See you soon

tisdag 5 oktober 2010

Packad & glad...

...är jag snart men ack ack ack vad jag har resfeber!

På torsdag bär det ju av till staden som aldrig sover för åtta dagars skön semester med allt vad det innebär i "födointag", motion och avkoppling.

Packningen ger mig huvudbry eftersom vi inte skall ha med oss så mycket dit och desto mer med oss hem. Det var vi nämligen helt överens om förra året, att nästa gång skall vi ha mer plats för shoppingfynden, som man faktiskt ju kan använda på plats också.

Men vad skall jag då satsa på? Jag som brukar vara garderad med många skor, många ombyten och därmed mycket variation - skall jag nu bara ha med mig två par skor, nästan inga nederdelar och väldigt få överdelar....

Ja, det får väl bli så men jag använder makens klädhögar som mått för hur mycket jag ändå "får" ta med. Har konstaterat att hans hög med träningskläder är högre än min så då kan jag ju öka på något bland de vanliga kläderna ; ).

På söndag så skall mannen min satsa på pers på Staten Island Half Marathon och lilla jag skall satsa på att ta mig oskadd i mål. Eftersom jag inte har tränat tillräckligt på sista tiden så har jag inga ambitioner på att springa hela eller halva vägen utan jag kommer jogga i starten (för att inte sticka ut för mycket...) och sen bitvis.

Naprapaten har ju visat mig hur jag skall springa rätt för att inte få ont i knät, men detta nya korrekta sätt är tyvärr långt ifrån inövat och jag vill verkligen inte bli hindrad i min framfart till fots nästa vecka.

See you soon